srijeda, 16. studenoga 2016.

Cheesecake od bundeve


Obožavam bundevu! Već ste se mogli uvjeriti u prethodna dva mjeseca postovima, ali i brojnim receptima sa bundevom na blogu. Prošle godine eksperimantirala sam sa klasičnom i profinjenom aromatičnom torticom od bundeve i čokolade, a ove godine sam se odlučila istražiti i pogoditi kombinaciju koja bi bila nekako prirodnija i jednostavnija, na bazi sira, a opet da ne bude klasični cheesecake. Ispala je savršeno, baš po ukusu mnogih jer naravno postoje i oni kojima ne odgovara format cheesecake torte. Ovo je za sve čizkejkoljupce i bundevoljupce! ;-) 

Za podlogu (promjer tortice oko 16 cm):

  • 100 g keksa* (možete koristiti, Grancereale, Petit Beurre, Oreo, Digestive, Speculas, Moto, Plazma, svi su oni izrazito zahvalni za podloge cheecsecake-ova)
  • 40 g maslaca otopljenog
  • 1 zlica kokosovog šećera

Potrebni sastojci za kremu:

  • 400 g pirea od bundeve
  • 150 g svježeg sira
  • 100 g kokosove kreme ili slatkog vrhnja
  • 60 g kokosovog šećera
  • 2 jaja
  • 1 žlica gustina ili tapioka brašna
  •  cimet

Postupak izrade:

  1. Prvo pripremite pire od bundeve. Bundevu očistite, izrežite na četvrtine i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200° oko 30-50 minuta (pa je na kraju usitnite štapnim mikserom u pire) ili je samo skuhajte i usitnite štapnim mikserom. U pire dodajte potom kokosovu kremu, pa sve lijepo izmješajte u glatku kremu.
  2. Za podlogu, izblendajte ili u multipraktiku smrvite kekse, dodajte im otopljen maslac i šećer. Smjesu utisnite u kalup koji ste prethodno obložili sa papirom za pečenje na dnu i sa bočnih strana. Pecite podlogu oko 8 minuta na temperaturi od 160°C, pa je izvadite na hlađenje.
  3. za kremu, izblendajte ili mikserom umiješajte smjesu od bundeve i kokosove kreme sa ostalim sastojcima. Dodajte u zdjelu svježi sir, kokosov šećer, jaja, gustin i cimet.
  4. Napunite kalup i prekrite biskvit koji se ohladio. Tortu pecite 50 minuta na temperaturi od 180°C. 
  5. Pustite da se torta ohladi, pa je tek onda odvojite od kalupa. 
  6. Ukrasite po želji, čokoladnim mrvicama, otopljenom čokoladom, kokosovim listićima, bademima, orasima i sl.






Nema komentara:

Objavi komentar