srijeda, 2. studenoga 2016.

Aromatizirani puding od bundeve





Potrebni sastojci:

  • 350-400 g pirea od kuhane ili pečene bundeve
  • 2 žlice tapioka brašna
  • 1 dupkom puna žlica meda
  • 3 dcl rižinog ili zobenog mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 žličice cimeta
  • pola žličice mljevenog đumbira

Postupak izrade:


Bundevu izrežite na kockice, pa skuhajte u vodi i štapnim mikserom usitnite u pire. U pire zatim dodajte 2 žlice tapioka brašna, med, mlijeko i sve začine. Dobro promiješajte da ne ostanu grudice. Stavite smjesu na laganu vatru i kuhajte dok ne provrije. Kada puding zakuha, pustite ga na vatri još minutu-dvije, pa ga ulite u ohlađene zdjelice i stavite u hladnjak na dva sata da se potpuno stisne i ohladi. Od ove količine dobiti ćete oko 4 šalice-čaše pudinga! Puding dodatno možete oplemeniti tučenim slatkim vrhnjem ili u zdravijoj kombinaciji sa kokosovom kremom.


Nema komentara:

Objavi komentar